Ouderzonden #7: Acedia

De laatste in de reeks ouderzonden. Wat een overwinning, 7 weken op rij kunnen bloggen. Heel leuk om te doen en het bloggen weer volledig te pakken. Nu nog hopen dat we dit tempo kunnen volhouden zonder stok achter de deur.

De laatste ouderzonde om over na te denken is Acedia (gemakzucht – traagheid – luiheid – vadsigheid)

Hoe ga je om met de druk die van jongs af aan op kinderen (en dus ook hun ouder(s)) gelegd wordt. Doe je mee aan de ratrace of ben je meer mañana mañana?

Als ik hier heel eerlijk op antwoord, ik ben niet echt lui of gemakzuchtig. Ik bevind me elke dag in de welbekende ratrace en doe weinig moeite om dit tegen te gaan. Ik heb het gevoel het allemaal prima aan te kunnen, maar besef ook dat de lijn heel dun is naar het plots niet meer aankunnen. Onze dagen en agenda’s zitten zo vol gepland, dat de minste tegenslag of wijziging best wel wat stress kan geven (bij mij toch).

Of ik daar niks aan wil veranderen hoor ik je denken. Ja, soms wel, heel graag! Maar tot nu toe vind ik het best prima zo!

Ik kan erg genieten van weekends waar weinig in gepland staat, lekker niks doen, alles kan en alles mag. Maar geef me zo twee of drie weekends achter elkaar en ik zal zelf iets organiseren.

Ook onze kinderen hebben veel hobby’s, een druk sociaal leven en elke dag hun huiswerk maken. Vroeger was ik die wijze vrouw die hoog van de toren riep dat mijn kinderen niet te veel hobby’s gingen doen, in een rustig gezin gingen vertoeven met veel lummeldagen. Het is een beetje anders gelopen dan gepland. Mijn kinderen hebben een eigen mening en hun eigen behoeften. De dochter doet veel en kan dat allemaal prima aan, de middelste doet minder en heeft de rust echt nodig. En de jongste? Die zal er wel om vragen als hij een hobby wil, later… als hij groot is! Die blijft nog even onder moeders vleugels.

De dagen dat we van mañana mañana doen, doen we dat meteen goed! Lang slapen, een halve (of hele) dag in pyjama, eten wanneer we zin hebben, spelletjes spelen, zetel hangen,…

Ook tijdens de vakanties kunnen wij prima van mañana mañana doen. In mijn ogen compenseert dit voldoende het drukke leven.

IMG_20170711_160007_848

Et voila, de laatste post in de reeks ouderzonden. Ik vond het fijn om hieraan mee te doen. Hopelijk vonden jullie het even fijn om mee te lezen.

Graag zou ik het bloggen willen blijven volhouden. Stuur me gerust suggesties of andere leuke uitdagingen door waarover ik kan schrijven.

Benieuwd naar wat de anderen te vertellen hebben? Neem dan zeker hier een kijkje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s