Ouderzonden #6: Ira

Deel 6 in de reeks ouderzonden. Eentje om over na te denken.

Ira (woede – toorn – wraak – gramschap)

Waarmee duwen de kinderen (of je kind?) op je spreekwoordelijke knoppen?

Op zich doen mijn kinderen weinig verkeerd. Toch heb ik het gevoel dat er regelmatig op mijn spreekwoordelijke knoppen wordt geduwd. Niet enkel door mijn kinderen…

Zoals ik hier schreef, vind ik van mezelf dat ik soms iets meer geduld mag hebben. Ik loop niet door het huis te razen van woede, voel geen wraak en sta niet op ontploffen. Op zich valt dat allemaal wel mee. Toch voel ik dat het drukke leven, vanalles moeten, in orde brengen, alles gedaan krijgen, wat vraagt van mijn geduld. Als de kinderen dan ruzie beginnen maken over een iPad of ander scherm, durf ik wel eens uit mijn sloffen schieten.

De kleinste weet mijn knoppen ook iets beter staan dan de twee oudsten. Hij heeft zijn vaste momentjes om even met die knoppen te spelen:

  • ’s morgens tijdens de ochtendrush; ik wil niet opstaan, ik wil geen kleren aan, ik wil niet eten, ik wil tv kijken,… (aha, daar staan mama’s knoppen)
  • ’s middags als we samen eten: ik wil een boterham met worst, een halve boterham later wil hij toch liever één met kaas om weer een hap later te beseffen dat hij helemaal geen zin heeft in brood (we spelen nog eens…)
  • ’s avonds: ik heb honger, honger… HONGER! Om dan aan tafel te zeggen dat hij geen honger heeft (ja liefje, die knoppen toch…)
  • Bedtijd: ik wil niet gaan slapen, ik wil mijn tanden zelf poetsen, of nee, jij moet mijn tanden poetsen. Ik wil geen verhaal, of, jawel, ik wil toch een verhaal. Nee, niet dat boek, een ander… (ach schat, doe maar…)
  • Eens in zijn bed: Dodo mama, tot morgen, slaapwel!

Jij ook lieverd, jij ook…

Tijd om de knoppen even te laten rusten! Morgen is er weer een nieuwe dag.

Benieuwd naar wat de anderen te vertellen hebben? Neem dan zeker hier een kijkje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s