Ouderzonden #3: Luxuria

Week 3 van de bloguitdaging die Romina en Annelore bedachten. Geen gemakkelijke uitdaging deze week. Ouderzonde 3 gaat namelijke over luxuria, beter bekend als onkuisheid, lust. En laat dat nu net een onderwerp zijn waar ik niet om sta te springen om over te bloggen.

Ik heb dus even moeten nadenken hoe ik het ging aanpakken. Gelukkig kregen we een iets duidelijker beeld door deze vraag: “Wat doe je om jezelf graag te blijven zien en dit over te brengen aan je partner nu je in de eerste plaats vooral ‘ouder van …’ bent?”

Daar kan ik wel wat mee. Na bijna twintig jaar samen te zijn, waarvan 12 jaar getrouwd en drie kinderen gekregen te hebben op 10 jaar tijd, is het heel belangrijk om elkaar graag te blijven zien, anders kom je er volgens mij niet samen uit. Hoe wij dat doen? Door er eigenlijk niet te veel over na te denken. Er beginnen mensen van onze leeftijd te scheiden, waardoor mijn man en ik al eens praten over het waarom. Waarom gaan sommige mensen uit elkaar en anderen niet? Onze conclusie is dat we een goed geoliede machine zijn, als papa en mama, maar zeker ook als man en vrouw. We weten wat we van elkaar verwachten, kunnen goed lachen, praten en gewoon bij elkaar zijn. Maar vooral, we denken er niet echt over na, het gaat vanzelf.

Natuurlijk lopen we niet heel de dag hand in hand te huppelen met een verliefde blik in onze ogen. Die tijd is al héél lang gepasseerd. We zagen en klagen al eens op en over elkaar, we hebben al eens een meningsverschil of lopen al eens rond als beeld zonder klank (voor de mensen die me kennen, ja dat beeld zonder klank ben ik). Toch zijn dat maar windjes die eens door ons huis vliegen en klaar.

Als ik nadenk over hoe dit komt, kan ik in de eerste plaats al zeggen dat ik een heel gemakkelijke man heb. Hij maakt zich niet snel boos, maakt zich niet snel druk en vindt vaak alles prima. Gemakkelijk toch? Nog een belangrijk punt is, dat we een aantal dingen heel graag samen doen. We gaan graag op restaurant (al dan niet met leuke, gezellige mensen), pikken graag een concertje mee en proberen één keer per jaar eens een weekendje met twee te doen. Ook laten we elkaar onze eigen gang af en toe eens gaan. Ieder zijn sport, drankje of weekendje weg met vrienden. Heerlijk dat dat allemaal gewoon kan!

Om mezelf graag te blijven zien, moet ik de ene dag al wat meer moeite doen dan de andere. Na drie kinderen gekregen te hebben, is er veel veranderd. Nog minder tijd, nog wat kilootjes meer, nog meer zorgen en stress. Niet evident om jezelf dan niet te verliezen en lekker te laten gaan. Toch heb ik na mijn derde zwangerschap en ontzwangerschap het roer omgegooid. Ik ben gezonder gaan eten, beginnen sporten en terug meer gaan werken. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat ik me beter in mijn vel voel, gelukkiger ben en positiever in het leven sta. En laat dat nu net heel belangrijk zijn om ook je partner graag te kunnen zien. Uiteraard zijn er dagen dat dat allemaal minder goed lukt en ik in mijn jogging met een zak chips op de zetel hang, gelukkig maar, ook die momenten moeten er zijn!

Liefde is alles, zeg dat Bart Peeters het gezegd heeft!

Benieuwd naar de andere deelnemers? Neem dan zeker hier een kijkje!

2 reacties op ‘Ouderzonden #3: Luxuria

 1. Kreanimo

  Mooi artikel.
  Bij ons ging get niet vanzelf meer tien we pas getrouwd waren. Daar gaat mijn artikel dus over.
  Want ook wij zijn meer dan 20 jaar bij elkaar en nu zijn we ook een geoliede machine…
  Maar het had ook anders kunnen aflopen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s