Ouderzonden #2: Avaritia

Zoals jullie in mijn vorige blogpost konden lezen, doe ik mee aan de bloguitdaging van Romina en Annelore. Deze week denk ik mee na over hoofdzonde 2: Avaritia, hebzucht of gierigheid. Wat zou je nooit delen met je kinderen?

Het eerste wat ik dacht was: “ik deel alles met mijn kinderen”. Tot ik iets langer begon na te denken en besefte dat ik toch hebzuchtiger ben dan ik dacht!

Het eerste wat er in me opkomt is de ochtend. Ik deel niet graag mijn ochtend met andere mensen, ook niet met mijn kinderen. De ideale ochtend is opstaan wanneer ik wil, rustig aan tafel gaan zitten met een tas koffie (of drie), een boekje of mijn smartphone, vooral niet hoeven praten. En dat voor een uurtje (of twee). Uiteraard is dat buiten die hebberige kinderen gerekend. Zij willen liefst zo snel mogelijk eten, drinken, lawaai maken en weten wat we die dag gaan doen. Hoewel de jongste zijn ochtendgevoel sterk lijkt op dat van mij! Ik ben dus verplicht om mijn ochtend te delen, al laten ze mij in de weekends en vakantie soms al eens met rust.

DSC_1810

Mijn smartphone deel ik ook niet. Mijn gsm, mijn foto’s, mijn apps, mijn berichten. Ik deel het niet! Nee, zelfs niet om een spelletje op te spelen tijdens een etentje. Ik zeg dat ze die van papa maar moeten vragen en steek de mijne ver weg in mijn handtas. Heel gierig dus van me!

Waar ik ook echt graag met rust gelaten wil worden is op toilet. Ik weet dat ik veel vraag als mama van drie. Het lijkt wel of ze een extra zintuig hebben. Elke keer, echt elke keer als ik met mijn billen de wc-bril aanraak, staat er een kind naast me of hoor ik “mamaaaaaaaaa” door het huis klinken. Uiteraard hebben ze me altijd dringend nodig en kan het niet even wachten. Of moeten ze ook naar het toilet en zit er al iemand op de andere wc. Mama moet er dus af, of toch zo snel mogelijk om die wereldproblemen op te lossen. Jullie kunnen al raden waar je me vaak kan vinden rond 21u als het vredig en stil is in huis! (Papa kan gerust een half uur verdwijnen, zonder dat iemand het merkt!)

DSC_1829

Al het andere deel ik graag met mijn kinderen. Mijn schoot, mijn zakdoek, mijn liefde, mijn eten, mijn spelletjestalent, af en toe zelfs mijn bed.

Ze mogen zelfs af en toe, een klein stukje Tony Chocolonely, héél af en toe!

Benieuwd naar de andere deelnemers, neem dan zeker hier een kijkje.

2 reacties op ‘Ouderzonden #2: Avaritia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s