De laatste…

loodjes, dagen van het schooljaar, keer in deze klas, keer vroeg opstaan, keren rijden naar de hobby’s,…

Of toch gedurende twee maanden! Heerlijk! Ik hou van orde en regelmaat en ben redelijk georganiseerd. Toch vind ik het zalig om twee maanden niets te moeten. We vertrekken volgende week al meteen op vakantie. Quality time met hoofdletter Q, ik kijk er zo naar uit. Het enige nadeel dat er dan al zou kunnen zijn is dat ik van de laatste schoolweek-stress meteen in de inpak-stress mag stappen, maar hey, dat pakken we er graag bij.

Hoe gaat dat dan dat inpakken voor een gezin van vijf? Op zich is dat niet zo moeilijk maar toch vergeet ik niet zo graag iets. Het zou jammer zijn om aan de rand van het zwembad te staan met enkel een bikinitop en geen broekje aan. Zoals ik in in mijn vorige post zei, gaan we naar de Dordogne, naar een ingerichte caravan. Veel minder inpakwerk dan dat we met de eigen tent gaan, oef!

Ik probeer ieder jaar opnieuw niet te veel kleren mee te nemen maar meestal kom ik toch met een volle koffer propere kleren terug. Dit jaar proberen we nog eens met wat minder te vertrekken. Voor de rest neem ik spelletjes mee, voor de kids, maar ook mijn man en ik spelen ’s avonds graag al eens een spel.

Boeken, zeer belangrijk op vakantie. Ik hoop ieder jaar veel te kunnen lezen wat natuurlijk niet eenvoudig is met drie kids. Toch zou ik het jammer vinden te weinig boeken mee te hebben, daarom beter een paar te veel. Mijn man leest één keer op het jaar, op vakantie dus, en meestal iets dat ik bij heb. Ook voor de kinderen pak ik meestal iets te lezen mee. Ik koop ook een aantal tijdschriften, ideaal voor aan de rand van een zwembad waar je met een half oog de kinderen in het oog moet houden.

Er gaat ook altijd een beetje speelgoed mee. Ze krijgen een paar kleine cadeautjes in de auto waar ze op vakantie mee kunnen spelen. Sommige cadeautjes zijn om hen in de auto bezig te houden (boek, DVD, pennetjes, stickers,…), andere cadeautjes zijn voor op vakantie (waterpistooltjes, balletjes,…). Ik hoop dit jaar zeker een loopfiets en steps mee te kunnen nemen. Niets leuker dan wat rond te rijden op de camping, op zoek naar potentiële vriendjes of vriendinnetjes (voor de kinderen dan toch).

Mijn man en ik zijn ook jarig op vakantie, dus ook de vlaggetjes, kaarsjes en cadeautjes mogen niet ontbreken.

Nu ga ik verder aftellen naar dinsdag.

En, hoe loopt het inpakken bij jullie?

19578452_10155262068990867_1379965421_n

2 reacties op ‘De laatste…

  1. Els Jacobs

    Hey Liesje, Ik heb een tijdje geleden “een klein leven” gelezen….ik vond dat een SCHITTEREND boek. Hopelijk heb jij er evenveel van genoten als ik…kwas helemaal ontroerd van zoveel tederheid.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s