Miracle morning

Wie al eens een tijdschrift of blog leest heeft vast al wel gelezen over the miracle morning. Kort samengevat is het de bedoeling dat je vroeg opstaat, voordat iedereen in huis wakker is. Eenmaal uit bed geraakt, zou je een vaste routine moeten volgen om de dag goed te beginnen. Het boek las ik nog niet, de bib gaat het voor me aankopen. Wel wil ik jullie graag iets meer vertellen over mijn ochtenden, of ze kleine miracles zijn, laat ik nog even in het midden.

De dagen dat ik werk, sta ik om 6.30u op, dat is drie kwartier voordat mijn kids moeten wakker worden, en van die tijd kan ik echt wel genieten, ik doe geen routine zoals Hal Elrod aangeeft, ik ben al lang blij dat dit niet-ochtend-mens drie kwartier heeft om rustig wakker te worden.

Ik maak mezelf klaar en ga naar beneden voor een koffie. Zeer belangrijk om de dag mee te starten. Ik weet dat water (al dan niet met citroen) beter is om de dag mee te starten, maar ik kan echt niet zonder mijn koffie (of twee, drie).

(Deze foto is op vakantie genomen, een beetje valsspelen dus)

Dan maak ik de boekentassen van de kinderen klaar en mijn eigen lunch. Ik maak een gezond ontbijt voor mezelf, meestal is dit yoghurt met huisgemaakte granola. Vaak voeg ik daar nog wat vers fruit aan toe. Dit probeer ik ook nog op te eten voordat de kids wakker worden. En ja, ik eet dit staand terwijl ik op mijn gsm tokkel (volgens mij ook niet zoals het in het boek beschreven staat).

Om 7.15u maak ik de kinderen wakker, de twee oudsten maken zich klaar, de kleinste moet even op de zetel voor tv rustig wakker worden, anders is er niets mee aan te vangen. Rond 7.30u komt mijn schoonvader naar ons. Ik vertrek naar mijn werk en de kinderen eten nog een boterham.

Echte mirakels kan je het niet noemen die ochtenden van mij, toch snap ik dat het concept rust kan brengen en dat je je dag goed gezind kan starten. Als ik het boek gelezen heb, probeer ik het misschien wel eens uit. Dan vertel ik jullie er zeker meer over!

De dagen dat ik niet werk, staan we samen rond 7.10u op, werk ik de kinderen naar school en eet ik pas als ik weer terug thuis ben. Dat is pas genieten!

Hoe verlopen de ochtenden bij jullie?

2 reacties op ‘Miracle morning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s