Ben ik alleen?

Hebben jullie dat soms ook. In de loop van de namiddag begint het te kriebelen: “ik wil nog eens iets maken”. In mijn geval, snuister ik dan door mijn PDF-patroontjes, boekjes,… naar een geschikt patroon waar ik die dag “zin” in heb! In het PDF-geval moet dat geprint worden, geknipt, geplakt,… daar ben je dan al even mee bezig… als dat dan ook klaar is, kunnen we in de stoffenvoorraad gaan zoeken naar geschikte stof. En dan komt het… ik pluk een stofje uit de voorraad maar vind dan opeens dat stofke niet bij het patroon passen. Maar toch wil ik graag dat stofje gebruiken. Even op zoek naar een ander patroontje bij andere bloggers of hier. En die even duurt dan weer de hele avond.
Dames (en misschien ook wel heren), dat ben ik dus op deze eigenste moment aan het doen. Het patroon (dat ik toch nog niet ga gebruiken) ligt klaar! Het stofje is gekozen, en nu zoek ik een leuk patroon bij het stofje!

Ps. ik ben trouwens op zoek naar een patroon voor een hemdjurkje zoals dit prachtig exemplaar, maar ik ben te gierig om dat Japanse boekje te kopen (misschien ook te lui, te ongeduldig,…)

En dit is de stof

14 reacties op ā€˜Ben ik alleen?ā€™

 1. Alfonsiene

  Ik heb zo ook het gevoel dat ik langer bezig ben met alles “rond het naaien” dan met naaien zelf. Welke winkels bezoek je vaak op etsy? Ik heb al dingen gemaakt van Heidi & Finn en Lily Bird. Ik ben trouwens grote fan van pdf-patronen, tgaat toch sneller als je gewoon moet knippen en plakken, dan als je een volledig patroon moet overtekenen. En de uitleg is ook veel duidelijker. Tips zijn altijd welkom šŸ™‚

  Like

 2. Liesje

  Op Etsy weet ik vaak niet goed hoe ik er aan moet beginnen (aan dat zoeken) ik ga dus gewoon naar alle patronen en daar kies ik dan wat ik zoek: rok, jurk,… Heb ook al met Heidi&Finn genaaid, en met sewsweetpatterns, ook dear my kids heeft er leuke. Ik knip ze ook meteen in de juiste maat de patronen.

  Like

 3. Pippelien

  Heel herkenbaar, je bent zeker niet alleen. Eens je op de blogjes begint te kijken blijf je maar klikken en lezen en voor je het weet is de avond voorbij.
  Maar wat een prachtig stofje is dat zeg, het zal alleszins mooi worden!

  Like

 4. Sweet Sienna Hope

  Bedankt om mijn blog te volgen šŸ™‚
  Mij mij hier net hetzelfde, eens ik “eventjes” ga piepen op de blogs, ben je een lange tijd zoet ermee.Je moet eens gaan kijken bij fetedesgamins.blogspot.com, Dina heeft voor haar dochtertje een prachtig hemdkleedje gemaakt in onze naailes, als je wil vraag ik haar waar het patroontje vandaan komt. Ik heb ook zin om het te maken.
  groetjes,
  Iris

  Like

 5. Sweet Sienna Hope

  dag Liesje,

  Ik bedoelde idd het kleedje met geschreven tekst erop , niet met de bolletjes. Ik weet niet of dit uit de knippie komt, volgende week zie ik haar terug en vraag ik haar waar het patroontje vandaan komt.

  groetjes
  Iris

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s